Even voorstellen... Patrick Rauws!

MA 05/04/21
Even voorstellen... Patrick Rauws!

Wie kent Patrick niet? Als restaurant-manager van Brasserie à la Kart is hij een bekend gezicht op Karting Genk. Met zijn passie voor horeca legt hij zijn gasten graag in de watten met heerlijke gerechten en goede service. 

Patrick, stel jezelf eens voor!

"Mijn naam is Patrick Rauws en ik ben 58 jaar jong. Ik ben samen met Tanja en heb 3 kinderen waarvan de jongste 9 jaar is. Sinds 12 mei 2016 ben ik restaurant-manager in Brasserie à la Kart. Na een 26-jarig verblijf als horecaondernemer in Spanje werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het internationale en jeugdige karakter van de kartwereld sprak mij wel aan."

Wat is er zo leuk aan jouw functie?

"Als restaurant-manager en kok in hart en nieren is het altijd leuk om klanten voldaan en met een goed gevoel zien te vertekken. Dat is eigen aan de horeca denk ik, bij mij thuis heb ik ook altijd de neiging om iedereen vol drank en eten te gooien."

En waar zitten de uitdagingen?

"De uitdagingen zijn alom aanwezig. Er moet contant bijgestuurd worden en als er zich een WK of andere grote koers aanmeld hebben we adrenaline genoeg om dit tot een goed einde te brengen."

Op welk bereikt resultaat ben jij het meest trots?

"Het WK van 2018 was toch wel heel erg speciaal. Je komt voor een uitdaging te staan zoals die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Je kunt het nergens mee vergelijken, en dat maakt het toch wel spannend. De euforie is dan ook groot als je zondagavond af kan vlaggen en zeggen dat alles top verlopen is."

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

"In mijn sector is men nooit volleerd. Zo zou ik nog graag een cursus moleculair koken volgen omdat dat  tijdens mijn studie nog niet ter sprake kwam. Ik vind dat men op culinair vlak het beste moet combineren, zowel technisch als internationaal. De wereld is veel toegankelijker en veelzijdiger geworden, dit geld ook voor voedingsmiddelen."

Wat is jouw affiniteit met karting?

"De karting sport was voor mij wel nieuw, ik ben zelf meer gerelateerd met motorsport. In mijn vrije tijd sleutel ik ook graag aan motorfietsen, meer bepaald cosmetisch opsmukken want ook daar is sprake van modetrends. Het was wel een openbaring om hier te komen werken, want karten is wel véél meer dan wat men in eerste instantie denkt."

Welke collega mag zich volgende maand voorstellen?

"Wat dacht je van Esmée Rosman?!"