Persbericht WK Karten

WO 29/08/18
Persbericht WK Karten

f1 sterren van de toekomst op 1 circuit

Persbericht geschreven door Karin De Greeve

Op 8 en 9 september 2018 wordt het Horensbergdamcircuit in Genk het middelpunt van de wereld. Na 7 jaar organiseert Karting Genk voor de tweede keer in de geschiedenis van het circuit het CIK-FIA Wereldkampioenschap Karting. De 200 beste rijders uit de hele wereld zakken dan af naar Limburg tijdens de Belgische Kart Grand Prix.

Koningsklassen

In de hoogste klasse, de KZ, is het uitkijken naar titelverdediger Paolo De Conto. Haalt hij zijn derde titel op rij of moet hij de duimen leggen voor één van de Nederlandse broertjes Pex? Of gaat thuisrijder Rick Dreezen met de titel naar huis? Ook uitkijken natuurlijk naar de prestaties van Jonathan Thonon. Hij werd in 2011 hier in Genk wereldkampioen na een bloedstollende finale. Zondagnamiddag rond  4 uur kennen we de nieuwe wereldkampioen.

In de Super Cup KZ2 kijken we uit naar de prestaties van onze landgenoten Thomas Cypers en Jimmy Deveen, twee snelle jongens uit de BNL en BMC-competitie, Thierry Delré en Gil Mertens. Met z’n vieren verdedigen zij de Belgische kleuren in een sterk bezet deelnemersveld.

Old school vs. new school

Dat weekend staat ook de derde en laatste ronde van de Academy Trophy op het programma. In deze klasse gaan we op zoek naar nieuw talent. Alle rijders strijden met gelijkwaardig materiaal de baan op. Het echte talent komt bovendrijven. Onze Belgen Kobe Pauwels, momenteel 4de in het kampioenschap,  en Luca Leistra vertrekken met een gezonde ambitie om er een mooie wedstrijd van te maken. In contrast met de moderne academy klasse, zullen er ook historische karts en deelnemers van vroeger het beste van zichzelf geven.

Op het programma

Vanaf donderdag 6 september zijn de deelnemers aanwezig en vrijdag 7 september zijn er de vrije trainingen. Zaterdag 8 september begint het serieuze werk met de kwalificaties en zondag 9 september is de hoogdag met in de namiddag de finales. Dan kennen we de nieuwe kampioenen!

Zaterdag en zondag zal er heel wat te beleven zijn, niet enkel OP het circuit, maar ook ernaast... Race op de simulator, geniet van de pregrid show met live brassband en nog zoveel meer. Op zondag 9 september verwelkomt Karting Genk zo'n 250 VIP gasten, waaronder heel wat prominente gasten zoals ex F1-piloot en huidig CIK voorzitter Felipe Massa, de familie Kumpen, de burgemeester van de stad Genk, enz,...

Info & tickets WK