Supporter voor onze Belgen! #PilootUitgelicht

MA 09/07/18
Supporter voor onze Belgen! #PilootUitgelicht

MEET Rick dreezen

Opvolger van Max Verstappen als Europees kampioen

Onder 'onze Belgen' zal Limburger Rick Dreezen het beste van zichzelf geven in de KZ klasse. Zijn grootste succes behaalde hij in 2014, toen hij Europees kampioen werd... Hiermee volgde hij Max Verstappen op als Europees kampioen! Verder streed hij tussen andere grote namen zoals Bottas, Ericsson en diverse (ex-) F1 piloten.

De enige leemte op zijn palmares? De titel van "Wereldkampioen"... Meteen een extra motivator om het tijdens het WK op 8 en 9 september te verwezenlijken! Het feit dat Rick het Genkse circuit 'geblinddoekt' zou kunnen rijden én zijn honger naar de wereldtitel maken van hem een grote kanshebber voor dit WK!

Tonnen ervaring

Hoe het voor hem begon...

"De meeste kinderen gaan voetballen, maar toen mijn ouders me meenamen naar een kartbaan was ik meteen verkocht" begint Rick zijn verhaal. Hij mocht af en toe met de kart van een vriend rijden, maar het duurde niet lang vooraleer hij zijn eigen kartje had. In 1999 reed hij voor het eerst over het Genkse asfalt en datzelfde jaar nog nam hij deel aan de VAS competitie en het Belgisch kampioenschap! Het eerste jaar haalde hij nog geen titels, maar Rick liet zich niet uit zijn lood slaan. Trainen, trainen en nog eens trainen was toen vooral het doel. Het jaar nadien haalde hij een aantal podiumplaatsen in het Belgisch kampioenschap (in de mini klasse). Zijn eerste successen waren een feit.

Records & hoogtepunten

Om de twee jaar ging hij telkens een klasse omhoog... Vanaf het moment dat hij in de junior klasse zat, ging hij ook internationale wedstrijden meedoen! Bekijk al zijn resultaten hier

In 2010 werd Rick professioneel fabrieksrijder bij Tony Kart. In deze periode werd hij WSK kampioen, en behaalde hij diverse successen: Kampioen WSK, Wintercup Lonato en verschillende podiumplaatsen op internationale wedstrijden. Zijn grootste successen behaalde hij in 2014, hij werd toen Europees kampioen in de koningsklasse van karting en pakte een mooie derde plaats op Wereldkampioenschap in Sarno.

WK 2018

Doel

Op dit circuit begon het allemaal voor Rick en dat maakt het voor hem extra speciaal. Hij kent het Genkse asfalt zo goed als vanbuiten. Strijden doet hij met één doel voor ogen: de eerste plaats in zijn klasse behalen en dus wereldkampioen worden. Dit zou de cirkel voor hem helemaal rondmaken.

In 2011 crashte Rick in een kansrijke positie tijdens het Wereldkampioenschap in Genk... Hij wist nog terug te komen van de 34e naar de 11e plaats, maar de titel of het podium zat er voor hem helaas niet meer in... Reden te meer om het dit jaar goed te maken op zijn thuiscircuit!

Voorbereiding is het halve werk

De mentale en fysieke voorbereiding gebeurt met de hulp van een coach en diëtiste. Verder zullen er heel wat uurtjes in de fitness doorgebracht worden. Rick neemt ook deel aan andere wedstrijden (Duits en Europees kampioenschap) om zichzelf én het materiaal optimaal voor te bereiden.

Tips voor andere racers

Race niet enkel met de voeten, maar ook met het hoofd. Streef steeds het maximale na, maar beleef vooral véél plezier in wat je doet! Op welke plek je dan ook staat, blijf ervoor gaan!

Supporter voor Rick

Kom op 8-9 september 2018 kijken naar het Wereldkampioenschap karten en supporter mee voor Rick en de andere Belgen!

Toekomstplannen

Rick verloor zijn hart aan karting en zal zo lang mogelijk blijven racen... Momenteel geeft hij coaching en begeleiding aan jonge rijders, meestal bij Karting Genk, maar ook in het buitenland. Er bestaat niets mooiers dan je eigen kennis overbrengen aan de drivers van de toekomst, en dat beseft Rick maar al te goed!