Leer Team Belgium kennen: DD2

MA 19/11/18
Leer Team Belgium kennen: DD2

de dd2 rijders van team belgium 

Vanaf 24 november vinden de Rotax Max Challenge Grand Finals plaats in Brazilië. Voor de 19e keer ooit zullen de beste kartrijders ter wereld (en dus ook onze 10 beste Belgische rijders) uitvechten wie zich een jaar lang Rotax Wereldkampioen mag noemen. Elk jaar vindt dit topevent op een andere bestemming plaats. Na exotische bestemmingen als Puerto Rico, Maleisië, Zuid-Afrika en UAE is nu Brazilië aan de beurt.

We stelden de rijders een paar vragen tijdens het persmoment. Hier leer je de beste Belgische kartrijders in de DD2 klasse kennen, die in Brazilië ten strijde trekken voor de Rotax MAX Challenge Grand Finals 2018! Ontdek hoe zij zijn gestart met karting, hoe zij hun Grand Finals (GF) ticket konden bemachtigen en wat hun ambities zijn!

Christophe Adams

DD2 Max Master klasse
Woont in Brussel
Wereldrecordhouder met 13 deelnames!
Hoe ben je met karting in aanraking gekomen?

Door een vriend die me meenam naar een circuit ergens in Wallonië. Toen hebben we met wat vrienden een kart gekocht en reden we regelmatiger in Genk. Nadien begon ik ook wedstrijden te rijden.

Heb je al een GF gewonnen?

In 2007 en 2009 won ik de Grand Finals, wat een fantastische momenten. Ik kijk enorm uit naar Brazilië!

 

Carl Cleirbaut

DD2 Max Master klasse
Woont in Bonheiden
Voor de 3e maal geplaatst!
Carl, hoe ben jij begonnen met karten?

In 2001 startte ik met karten als hobby, enkele jaren later reed ik mijn eerste wedstrijd en kreeg ik de smaak te pakken. 

Wat zijn voor jou je karting hoogte- en dieptepunten?

Van 2006 tem 2010 heb ik heel wat EK wedstrijden meegereden, waar ik twee keer derde in het algemeen klassement werd. In 2009 kreeg ik technische problemen tijdens de quali en moest van op de laatste plaats starten in de reeksen. Ik was toen wel nog van plaats 71 naar plaats 40 geraakt, maar het was niet voldoende om me te plaatsen voor de finale. Tijdens de GF in La Conca werd ik 3e in de quali, maar na pech werd ik 13e in finale. Na een ongeval in 2010 stopte ik met karten. In 2017 ben ik met volle moed terug gestart

Hoe won je het GF Ticket?

Dit jaar werd ik eerste tijdens het BMC.

En wat brengt de toekomst?

Volgend jaar neem ik terug deel aan het BNL en Europees kampioenschap. Ik kijk er naar uit.

Ambities in Brazilië

Het doel is de top 15 te halen, maar het kan en mag natuurlijk altijd beter, maar ik wil vooral genieten van dit evenement en van het karten!

 

Gilles Puelings

DD2 Max klasse
Woont in Zoutleeuw
BMC kampioen 2017
Wat is jouw karting story?

Ik startte in 2014 in de senior max klasse. In 2017 stapte ik over naar de DD2 klasse en werd Belgisch kampioen door het BMC te winnen. Ik rij het BMC en BNL kampioenschap.

Meer info

Wat zijn je verwachtingen voor Brazilië?

Vooral genieten van het moment om samen met de besten van de wereld een week lang te kunnen rijden.

 
 

Xander Przybylak

DD2 Max klasse
Woont in Genk
Hoe en wanneer begon je met karten?

Op 8-jarige leeftijd begon ik bij het GKS team te rijden.

Hoe won je het GF ticket?

Ik werd dit jaar BNL kampioen! Dit is de eerste keer dat ik hiervoor gekwalificeerd ben.

Wat verwacht je van Brazilië?

Het podium halen zou fijn zijn. Ik ken heel wat Europese piloten, maar de rest van de rijders ken ik eigenlijk niet. 

Wat is je ambitie?

Ik wil graag doorgroeien naar de Formule 4.