HLN over Team Belgium en de GF

MA 26/11/18
HLN over Team Belgium en de GF

Limburg levert helft van Team Belgium

Het Laatste Nieuws/Limburg, Do. 22 Nov. 2018, Pagina 28

Van 24 november tot 2 december worden in Brazilie de Grand Finals karting gereden. Daaraan neemt de wereldtop deel. Voor Team Belgium werden tien piloten uit verschillende klassen geselecteerd. Daarvan komen er niet minder dan vijf uit Limburg.

Tussen de Limburgers van het Belgische team ook Kobe Pauwels uit Leopoldsburg die zich in september nog tot wereldkampioen kroonde in de Academy Klasse na een verbeten strijd met de Spanjaard Boya. Pauwels komt in Brazilie uit in de reeks Junior Max. Andere Limburgers zijn Douwe Dedecker uit Bree (Micro Max), Tom Braeken uit Dilsen-Stokkem (Micro Max), Jasper Lenaerts uit Maasmechelen (Mini Max) en Xander Przybylak uit Genk Termien (002).
Przybylak heeft na zijn vele successen dit seizoen geen uitdagingen meer in de klasse 002, behalve de Grand Finals in Brazilië. "Daar rijden we met een Birel­chassis. Een totaal ander chassis dat ik gewoon ben, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook op een Birel snel kan zijn", zegt de Genkenaar die heel wat sponsors telt.

Trip zelf bekostigen

Goedkoop is deze deelname in Brazilie alvast niet voor de tien leden van het Team Belgium en hun begeleiders. Zij moeten immers zelf opdraaien voor reis en hotelkosten. Enig pluspunt, wat dat betreft, is dat ze ter plaatse een kart ter beschikking krijgen. Het wordt dan uiteraard wel even wennen aan een gemotoriseerde vierwieler die ze niet kennen, maar daarvoor zijn voldoende oefensessies voorzien.

F 1-kweekvijver

lntussen lijkt Karting Genk een kweekvijver te zijn voor latere F1-piloten. Zo draaiden Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso, Felipe Massa, en vele anderen rondjes op het circuit van de Horensbergdam alvorens van racen hun beroep te maken. De tien Belgen dromen daar uiteraard ook van, maar realiseren zich gelukkig dat velen geroepen en weinigen uitverkoren zijn. (JEK)