Leer Team Belgium kennen: Junior & Senior

DI 20/11/18
Leer Team Belgium kennen: Junior & Senior

DE Junior en senior RIJDERS VAN TEAM BELGIUM 

Vanaf 24 november vinden de Rotax Max Challenge Grand Finals plaats in Brazilië. Voor de 19e keer ooit zullen de beste kartrijders ter wereld (en dus ook onze 10 beste Belgische rijders) uitvechten wie zich een jaar lang Rotax Wereldkampioen mag noemen. Elk jaar vindt dit topevent op een andere bestemming plaats. Na exotische bestemmingen als Puerto Rico, Maleisië, Zuid-Afrika en UAE is nu Brazilië aan de beurt.

We stelden de rijders een paar vragen tijdens het persmoment. Hier leer je de beste Belgische kartrijders in de Junior en Senior klasse kennen, die in Brazilië ten strijde trekken voor de Rotax MAX Challenge Grand Finals 2018! 

Ontdek hoe zij zijn gestart met karting, hoe zij hun Grand Finals (GF) ticket konden bemachtigen en wat hun ambities zijn!

Kobe PauwelsJunior Max klasse
Woont in Leopoldsburg
Voor de 2e maal geplaatst!
Hoe ben je met karting in aanraking gekomen?

In 2014, na een dagje kennismaken met karting (theoretisch en praktisch), louter recreatief toen!

Heb je een eerdere ervaring met de Grand Finals?

Ja, ik deed in 2016 mee in Sarno (It) in de Minimax klasse en werd toen zesde.

Hoe bemachtigde jij je GF TICKET?

Ik werd winnaar in het BMC kampioenschap.

Op welk resultaat hoop je in Brazilië?

We dromen van het podium.

Wie is je grootste concurrent en waarom?

Lewis Gilbert, want hij heeft sterke races laten zien dit jaar, o.a. tijdens de Golden Trophy

En wat brengt de toekomst?

Blijven karten natuurlijk en doorgroeien naar rallycross of andere tak in de autosport.

 

Mick Nolten

Senior Max klasse
Woont in Stein
Rijdt als enige Nederlander voor team Belgium
Hoe ben je begonnen met karten? 

Zoals velen ben ik in 2003 gestart met indoor karten, destijds  in Maasmechelen. In de daarop volgende jaren heb ik meerdere malen met mijn vader meegedaan aan meeruurs koppelwedstrijden. Hierin pakten we veel prijzen en ik zette vaak de snelste ronde neer. In 2006 had ik mijn eerste ervaring met outdoor karten in Genk. Toen heeft mijn vader mijn eerste kart gekocht, een CRG kart met Rotax Max Junior.  Mijn eerste outdoor wedstrijd reed ik in 2008, in het BNL Kampioenschap. Sindsdien zijn wij  helemaal verknocht aan karting.

Hoe won je het GF ticket?

Het grand final ticket heb ik gewonnen door tweede te worden in de Euro Trophy. Het wordt voor mij de eerste deelname aan  de grand finals. We hebben er veel mooie verhalen over gehoord en laat me graag verrassen.

Hoe schat je je kansen in voor Brazilië?

Gezien ik dit seizoen in vrijwel alle wedstrijden (nationaal en internationaal) podiums heb behaald mogen we ons zeker kansen voor een hoge klassering toebedelen. Sterker nog, als ik mijn Europees niveau weet te behalen, zou een podium zeker mogelijk moeten zijn!

Wie zijn je concurrenten?

Er zijn inderdaad wel gedegen concurrenten in de strijd. Team Zweden bijvoorbeeld, met Morin (1ste in de Eurotrophy), Olsson (3de in de Eurotrophy), en Sjoeberg. Maar ook team Engeland heeft met Barret, Hunter en Turner zeer sterke rijders. Verder zou de Nederlander Van Walstijn ook wel voor een verrassing kunnen zorgen.

Hoe zie je de toekomst?

Na de grand finals 2018 gaan we kijken wat de toekomst brengt. Verder in de kart sport blijft de voornaamste doelstelling. Welke klasse het wordt ben ik nog aan het overwegen.

 

Victor Platteeuw

Senior Max klasse
Woont in Wervik
Hoe is je kartavontuur begonnen?

Het karten is op spelenderwijs begonnen. Een vriend nodigde me uit voor zijn verjaardag. Ik volgde al van kleinsaf alles takken van de autosport. Vanaf dat moment is alles blijven evolueren tot op het punt waar we vandaag staan.

Wat zijn je verwachtingen van de GF?

Ik hoop om enorm veel kennis en ervaring op te doen op de GF. We reizen niet zozeer met het doel om op bepaalde plaats te eindigen. Het is pas mijn eerste jaar op competitie niveau. We zijn er ons van bewust dat het een bikkelharde strijd zal zijn waar ervaring een must is.

Wie is je grootste concurrent en waarom?

Men zegt altijd dat je teamgenoot je grootste concurrent is. Op de grand finals is dit nu net een beetje moeilijker. We zullen na enkele trainingen al snel zien waar we staan. Teamgenoot Mick Nolten zie ik als een zeer goede referentie, aangezien hij al zeer mooie dingen heeft laten zien dit jaar. Ik zie hem niet als concurrent maar meer als een referentie.

Hoe zie je je toekomst?

Volgens mij droomt iedereen ervan om te kunnen doorgroeien tot de top van de autosport. Hierin ben ik zeer nuchter en besef dat de weg enorm moeilijk is. Als ik dan realistisch ben zou het wtcr een enorme prestatie zijn. Eerder dit jaar nam ik deel aan het RACB national team waar ik tot in de halve finale ben geraakt.