Starting the season with a bang...

VR 22/02/19 Professionals
Starting the season with a bang...

Belgisch kampioenschap karten

Maak schitterende kartraces van dichtbij mee...

Dit weekend (23-24/februari) vindt de BNL 'Kick-off' (Belgisch kampioenschap karten) plaats op het Genkse asfalt. Daarmee wordt het elfde seizoen van dit internationaal erkend kampioenschap ingezet. De moeite waard om eens een kijkje te komen nemen op het Home of Champions terrein.

GRATIS TOEGANG voor bezoekers! Verder kan je zelf ook terecht op het fun circuit voor een spannende kartsessie!

Deelnemerslijsten, timing, en meer info kunt u terugvinden op de BNL website
Op de BNL karting series facebookpagina worden er dit weekend live updates gepost!
Wie te volgen? Lees de race preview (in het Engels) van speaker Alex

Wat je mag verwachten dit weekend?

  • Spektakel op het circuit, met zo'n 127 deelnemers!
  • Heerlijke races met rijders uit 15 verschillende landen!
  • Spanning en sensatie op het beroemde circuit van 1360m
  • Toekomstige F1 rijders? (lees verder ook : 'de BNL historie')
  • Deelnemende Rotax Max klasses: Micro, Mini, Junior, Senior, OK, OKJ, DD2, DD2 Master

Na de 'motorstilte' sinds begin november, staan alle tellers nu terug op nul. 2019 belooft weer een fantastisch kartjaar te worden, met de "BNL Kick-Off" als start van drie 'rondes' in het BNL kampioenschap. Verder zijn er ook nog de RACB Belgian Max Challenge en het Chrono kampioenschap van Nederland die binnenkort o.a. zullen plaatsvinden op Genkse bodem.

De prijzen?

Dit eenmalige evenement zal ook enkele welkomstprijzen geven aan de winnaars van elk van de deelnemende categorieën, waarbij alle winnaars uit de ROTAX-categorie automatisch verzekerd zijn van een deelname aan de ROTAX Max Challenge International Trophy, die dit jaar zal plaatsvinden op het circuit Alain Prost in Le Mans, tussen 21 en 24 augustus.

De tweede plaatsen in elk van de klasses nemen een volledige seizoensinschrijving mee naar huis voor het seizoen 2019, dat na slechts vier weken al terugkeert naar Karting Genk, waar de eerste van de drie rondes zal plaatsvinden...

De BNL historie

Van toen tot nu

De BNL Karting Series werd opgericht in 2008 en vierde vorig jaar dus zijn tiende verjaardag en trekt talenten van over de hele wereld aan... Hierdoor hebben bezoekers en supporters 100% garantie op spectaculaire en fantastische actie. Heel wat bekende F1 racers begonnen hun carrière op het circuit in Genk en/of in het BNL kampioenschap. Toppers waaronder Verstappen, Frijns, Alonso, Button, Vandoorne, D'Ambrosio en de familie Vanthoor gaven het beste van zichzelf op het circuit.


Kleine Max Verstappen werd winnaar in zijn klasse, tijdens BNL 2008.

 

See you at the Home of Champions...